Thursday , April 2 2020
Home / Pergole si foisoare / Pergole de gradina din lemn
Pergola de gradina GREEK
Pergola de gradina GREEK

Pergole de gradina din lemn

Pergole de gradina realizate din lemn tratat cu rasini poliesterice de inalta densitate care asigura o rezistenta sporita la intemperii. Toate modelele de pergole de gradina pot sa aibe acoperisuri retractabile la cererea dvs. si pot fi realizate la orice dimensiuni si culori solicitati.

Tipuri de pergole si montarea panourilor

Legenda spune ca pergolele ar fi ajuns la noi aduse de romani. Inca din antichitate se obisnuia sa se utilizeze aceste tipuri de umbrare cu plante. In zona noastra geografica este necesara constructia unei pergole de gradina acolo unde trebuie amenajat un loc de sedere umbros, ferit de vant si de privirile indiscrete. Totodata pergolele sau constructiile de lemn asemanatoare pot indeplini si alte functii cum ar fi: acoperis pentru locul de parcare al masinii, bicicletei sau al locului de depozitare pentru diverse lucruri. Alegeti cu grija locul pentru pergola. Cele mai placute locuri sunt colturile retrase ale gradinii, locurile spre care se indreapta un drum sau cele din care aveti o perspectiva noua asupra casei si gradinii.

Tipuri de pergole

O pergola este un element arhitectonic al gradinii care poate avea diverse forme.
– Pergola cu un cadru
Aceasta consta din stalpi de sustinere ordonati succesiv pe care se monteaza grinzi de asezare. Pe acestea se aseaza in unghi drept capriorii sau calaretii. Intre stalpii de sustinere pot fi plasate spaliere sau grilaje astfel incat pergola sa arate ca un perete. Pergola cu un singur cadru poate diviza spatii sau poate pune in evidenta plantele cataratoare. Aceste pergole se folosesc adesea ca panouri de protectie vizuala si contra vantului.

– Pergole cu cadru dublu (intrari acoperite, locuri de sedere, terase si arcade cu plante)
Aceasta se realizeaza cand delimitati un spatiu cu stalpi de sustinere, pe care apoi il acoperiti. Intre stalpi se pot amplasa spaliere sau grilaje. Prin pavilion se intelege o bolta de frunzis cu acoperis inchis.

Constructia unui panou

Proiectati cu precizie pergola pe care v-o doriti. Se poate construi o pergola usor si convenabil ca pret din piese prefabricate. Piesele de lemn sunt de preferinta impregnate in cazane sub presiune sau tratare cu rasini poliesterice, aceasta fiind o tehnica moderna si mult mai eficace, ceea ce inseamna ca prin curatirea lemnului si impregnarea agentului sub presiune se realizeaza o protectie de lunga durata contra ciupercilor, putrezirii si insectelor. Stabilitatea unei pergole depinde de rezistenta stalpilor verticali. Stalpii de lemn trebuie sa aiba o grosime de la 9 la 16 cm si o inaltime de minimum 2,9 m. Nu ii plasati la o distanta mai mare de 3 m unul fata de celalalt astfel incat grinzile sa nu se incovoaie. Ancorati-i in sol la o adancime de minimum 60 cm. Pentru aceasta este recomandabila o fundatie de beton pe care montati un suport de stalp sau o talpa metalica (profil) care sunt incastrate in sol.

Grinzile care se sprijina pe stalpii de sustinere trebuie de asemenea sa fie foarte stabile. La o pergola cu dublu cadru se recomanda mai intai fixarea orizontala a unei parti. Daca folositi la constructia acoperisului scanduri separate, acestea se monteaza la un interval de 40 la 60 cm. O eventuala acoperire poate fi realizata cu placi de acoperis de poliester, placi ondulate din fibra de sticla sa udin alte materiale.

Pentru stabilirea pretului va rugam sa contactati specialistii nostri.


Despre Mobilier stradal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *