Thursday , April 2 2020
Home / Cosuri de gunoi pentru exterior / Cosuri de gunoi selective pentru exterior
cosuri-de-gunoi-selective-Caleidoscope-1
cosuri-de-gunoi-selective-Caleidoscope-1

Cosuri de gunoi selective pentru exterior

I ntr-o localitate civilizata si moderna sunt amplasate cosuri de gunoi selective, pentru a colecta responsabil deseurile si pentru a pastra curatenia in toate zonele publice: pe trotuare, in parcuri, in piete si scuaruri, in arii pietonale, in parcari si pe marile artere. Aceste cosuri de gunoi selective sunt obiecte de mobilier urban si sunt printre cele mai importante dintre toate modelele utilizate. Banci, stalpi sau balustrade, pavaje, jardiniere sau locuri de joaca, toate sunt necesare pentru organizarea eficienta a vietii citadine.

Dar aceste cosuri de gunoi selective sunt considerate cele mai importante echipamente, deci producerea si amplasarea lor sunt prioritare. Trebuie asigurata o calitate superioara pentru aceste cosuri de gunoi selective,  pentru ca normele europene impun conditii stricte de selectare si colectare a deseurilor. De aceea, cand se cumpara si se monteaza cosuri de gunoi selective trebuie sa se respecte cerintele ecologice, sa fie folosite materiale omologate, sa apara culorile standard pentru astfel de situatii si sa se utilizeze sistemele de prindere potrivite.

Culorile folosite la cosuri de gunoi selective din Uniunea Europeana sunt albastru pentru hartie, verde pentru sticla si galben pentru plastic sau metal. Aceste recipiente pentru colectare selectiva sunt asezate la intrarea in cladiri de birouri, institutii, spatii comerciale, la intersectia marilor bulevarde.Exista diverse modele de cosuri de gunoi selective, cum sunt si cele care se monteaza pe stalpii de pe strazi sau care sunt asezate la nivelul solului, in statii de autobuz si pe aleile parcurilor. Amplasarea unor cosuri de gunoi selective in locuri publice necesita folosirea unor materiale deosebite, rezistente la inghet si dezghet. Peretii cosului trebuie sa aiba gauri pentru scurgerea apei. Sunt necesare materiale incasante prevazute cu proprietati antivandalism.

Curatenia este esentiala pentru un ambient civilizat, deci aceste cosuri de gunoi selective trebuie sa fie prezente in zonele cu trafic pietonal aglomerat si in alte locuri publice. Ele trebuie sa aiba forme diverse si design inovativ, adaptat la arhitectura moderna a cladirilor.

 

Despre Mobilier stradal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *