Monday , April 6 2020
Home / Cosuri de gunoi pentru exterior / Cosuri de gunoi pentru parcuri
Cosuri de gunoi parcuri 9
Cosuri de gunoi parcuri 9

Cosuri de gunoi pentru parcuri

I ntr-un oras civilizat sunt amplasate cosuri de gunoi pentru parcuri si stradale, pentru a pastra curatenia in toate zonele publice: pe trotuare, in parcuri, in piete si scuaruri, in arii pietonale, in parcari si pe marile artere. Aceste cosuri de gunoi pentru parcuri sunt obiecte de mobilier urban si sunt printre cele mai importante din categoria lor. Banci, stalpi sau balustrade, pavaje, jardiniere sau locuri de joaca, toate sunt necesare pentru organizarea eficienta a vietii citadine. Insa despre cosuri de gunoi pentru parcuri, toti edilii sunt considera ca reprezinta cele mai importante echipamente, deci producerea lor este o prioritate. Trebuie asigurata o calitate superioara pentru aceste cosuri de gunoi pentru parcuri,  pentru ca normele europene impun conditii stricte de colectare a deseurilor.

De aceea, cand se cumpara si se monteaza cosuri de gunoi pentru parcuri trebuie sa se respecte cerintele ecologice, sa fie folosite materiale omologate, sa apara culorile standard si sa se utilizeze sistemele de prindere potrivite. Culorile folosite la cosuri de gunoi stradale din Uniunea Europeana sunt albastru pentru hartie, verde pentru sticla si galben pentru plastic sau metal. Aceste recipiente sunt amplasate la intrarea in cladiri de birouri, institutii, spatii comerciale, la intersectia marilor bulevarde.

Exista si alte modele de cosuri de gunoi pentru parcuri, de exemplu cele care se monteaza pe stalpii de pe strazi sau acelea care sunt asezate la nivelul solului, in statii de autobuz si pe aleile parcurilor. Amplasarea unor cosuri de gunoi stradale in locuri publice presupune folosirea de materiale rezistente la inghet si dezghet, iar suprafetele sa fie prevazute cu gauri de scurgere a apei.. Trebuie texturi incasante si materiale cu proprietati antivandalism. Pentru ca sunt elemente foarte vizibile, sunt necesare diferite modele de cosuri de gunoi stradale, cu forme diverse si design inovativ, in ton cu arhitectura moderna a cladirilor.

Curatenia este primul pas pentru un oras civilizat, deci diverse cosuri de gunoi stradale trebuie sa fie functionale in zonele cu trafic pietonal aglomerat si in alte locuri publice.

Despre Mobilier stradal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *